Excite

Internetdrones Google gaan komende maanden de lucht in

  • © Getty Images
De internetdrones van Google gaan de komende maanden al de lucht in, zo vertelde Sundar Pichai, topman van de Android- en Chrome-afdelingen bij Google tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De internetdrones zijn onbemande vliegtuigjes op zonne-energie, die mobiele zendmasten kunnen vervangen en een internetsignaal naar de aarde kunnen sturen.

De drones hebben heel veel zonnepanelen nodig en zijn daarom maar liefst 100 meter breed. Het project van de internetdrones komt voort uit de overname van Titan Aerospace. Toen Google dat bedrijf overnam, claimde het dat vliegtuigen een maximale internetsnelheid van 1 Gbps (125 MB/sec) kunnen behalen. Google wil ervoor zorgen dat de Titan-drones samen gaan werken met de internetballonnen van Project Loon. Dat project laat luchtballonnen rondvliegen om internet vanuit de lucht aan te bieden.

Een groot deel van deze ballonnen kan inmiddels 200 dagen onafgebroken vliegen. Gedurende die 200 dagen wordt internet met 4G-snelheid aangeboden. Voor deze proef werkt Google samen met providers in diverse landen.

De vliegende netwerken bieden een oplossing voor opkomende landen, waar mensen wel steeds vaker een smartphone krijgen, maar de internetverbindingen vaak nog erg slecht zijn. Daarnaast kunnen de vliegende netwerken helpen bij het opzetten van mobiele netwerken in diverse Afrikaanse landen. Google heeft daarnaast nog meer proeven op de planning staan en wil onder meer in Amerika actief worden als 'virtuele provider' op het netwerk van andere Amerikaanse providers en onder de naam Project Link glasvezelnetwerken opzetten in verschillende steden in Afrika.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021