Excite

Internetradio om nieuwe artiesten te ontdekken

TheSixtyOne is in het leven geroepen om muziek democratischer te maken. Artiesten zetten hun eigen songs op de site en bezoekers stemmen. Liedjes met veel stemmen komen bovenaan de lijst te staan per stijl. Natuurlijk bestaan er zo meer websites, maar deze site heeft een gemeenschap achter zich staan die toptalent er echt uithaalt. Zo kan je op een leuke manier nieuwe artiesten ontdekken.

Van het moment dat je jezelf inschrijft op The Sixty One, maak je ook deel uit van die gemeenschap. Fanatieke gebruikers bouwen snel een goede reputatie op. Die wordt weergegeven in je profiel. Met die reputatie wordt ook je invloed op andere gebruikers groter, zodat je al snel een aanhang opbouwt die de liedjes die jij goed vindt automatisch voorgeschoteld krijgt. Voor de artiesten die op deze site wat liedjes zetten, is het mogelijk vlot heel wat aanhang te krijgen.

De naam van de website TheSixtyOne komt van Highway 61, de beroemde snelweg in de Verenigde Staten die onder andere naar rockstad Memphis leidt. Veel bekende artiesten zoals Bob Dylan, Muddy Waters, Ike Turner en B.B. King volgden deze weg naar het succes. Ook The King, Elvis, werd grootgebracht in nieuwbouwwoningen die door deze snelweg werden gebouwd.

Link bij het artikel: The Sixty One

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020