Excite

Introductie MacBook Air vertraagd

Voor de mensen die de nieuwe MacBook Air dolgraag in hun handjes hebben, kan het nog wel even duren. Uit geruchten blijkt namelijk dat Apple de superlichte computer pas wil uitbrengen als ook het nieuwe besturingssysteem Lion klaar voor gebruik is.

Dat wisten bronnen te vertellen aan de website Apple Insider. De voordelen van het nieuwe OS zouden zo groot zijn, dat Apple koste wat het kost wil wachten met de introductie van de nieuwe Air tot ook het besturingssysteem af is.

De productie van de Air, die met een zeer zuinige Sandy-Bridge processor is uitgerust, zou al begonnen zijn. Alles wees er dan ook op dat de Air al deze maand in de schappen zou gaan liggen. Maar naar nu blijkt zal er dus gewacht worden tot juli, wanneer de release van Lion gepland staat.

Ook de introductie van de nieuwe Mac Mini heeft hierdoor vertraging opgelopen. Overigens klinken de geruchten zeer geloofwaardig, vooral waar het deze twee modellen met weinig opslagruimte betreft. Het nieuwe OS heeft namelijk een aantal eigenschappen die dit probleem oplossen. Zo is daar de automatische synchronisatie met Apples datacenters, zodat het leeuwendeel van de opslag niet langer op het apparaat zelf hoeft plaats te vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021