Excite

iPad Daily stelt teleur

Hij is er: De Daily, de eerste ‘echte’ krant voor de iPad. De eerste indrukken zijn goed, maar of het echt een succes gaat worden blijft de grote vraag.

De Daily is op zich niets nieuws. Het is een soort mix van nieuwe en oude media. Oud, omdat er gewoon voor betaald moet worden, er een grote redactie is en hij maar één keer per dag uitkomt. Nieuw omdat hij alleen te lezen is op Apple’s paradepaardje, de iPad.

Het is het product van de samenwerking tussen Apple en Newscorp, één van de grootste nieuwsorganisaties ter wereld. Het blad (laten we het maar even zo noemen) oogt flashy en vlot. Zo kan je van tekst moeiteloos door naar video en andere multimediacontent.

Op inhoudelijk vlak laat het wat steken vallen. Het opende gisteren met nieuws over Egypte. Helaas waren andere media daar veel sneller bij en gingen zij ook meer de diepte in.

Een grote vraag is ook of mensen die een abonnement op de Daily nemen straks andere kranten kunnen afzeggen. Een groot gemis voor consumenten is het gebrek aan lokaal nieuws. Voor Nederlandse consumenten is het voorlopig helemaal weinig soeps, want de Daily is in eerste instantie alleen geënt op Amerika.

Voorlopig is het dus een leuk idee, en voor zo’n 3 euro per maand ook zeker niet duur. De beloofde vernieuwingen zijn voorlopig echter nauwelijks terug te vinden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker yagan kieley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021