Excite

‘iPhone 5 voorzien van gebogen touchscreen’

De iPhone 5 krijgt volgens de laatste geruchten een gebogen touchscreen. Om dit mogelijk te maken heeft Apple 200 tot 300 glassnijmachines aangekocht. Die moeten worden ingezet om de schermen te produceren.

Apple zou de machines zelf gekocht hebben, omdat glasfabrikanten de hiervoor benodigde investering niet wilden doen. Dit komt omdat de afzetmarkt voor telefoons met gebogen schermen nog niet groot genoeg is om die investering te rechtvaardigen. Voor Apple is het niet helemaal een wilde gok; de vierde en vijfde generatie van de iPod Nano waren ook al voorzien van een dergelijk gebogen scherm.

Wanneer het publiek deze nieuwe iPhone kan bekijken, is nog onduidelijk. De geruchten over de introductie gaan al langer, maar een exacte datum lijkt nog niet bekend te zijn. Mogelijk komt er een nieuwe iPhone in september, maar of dit ook de iPhone 5 is, is vooralsnog een raadsel. Het is namelijk ook goed mogelijk dat Apple eerst de iPhone 4 nog een keer zal verbeteren en een iPhone 4S uit zal brengen. Dit is met de iPhone 3 ook gebeurd.

De vorige iPhone kwam afgelopen zomer uit. Meestal presenteert Apple in de zomer of in het najaar nieuwe producten. De speech van voorman Steve Jobs wordt meestal vooraf aangekondigd.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020