Excite

iPhone eindelijk los verkrijgbaar in Amerika

In Europa kunnen we gewoon een winkel binnenstappen een iPhone kopen, met of zonder abonnement en bijbehorende simlock. Tot nu toe was dat niet het geval in Amerika. Daar was de iPhone tot voor kort alleen verkrijgbaar met een (duur) abonnement. Maar Apple is eindelijk gezwicht.

De Amerikanen hadden het maar zwaar. Een iPhone zonder simlock was niet verkrijgbaar. Wilde je van provider wisselen of vond je het handig om op vakantie een buitenlands simkaartje te kopen, dan moest je toevlucht nemen tot beunhaasjes die dat voor jou voor elkaar hackten. Samen met Apple had provider AT&T namelijk afgesproken dat zij het alleenrecht zouden hebben op de levering van iPhones. Wilde je het kekke apparaatje van Apple, dan kon dat alleen in combinatie met een tweejarig abonnement van de Amerikaanse provider.

Nu zijn de verschillende typen iPhones eindelijk los verkrijgbaar. Maar dan wel voor een lief bedragje van tussen de $649 en $749, afhankelijk van hoeveel geheugen in de iPhone zit.

Echt jubelen is het nog steeds niet voor de Amerikaanse iPhone liefhebbers: de enige provider naast AT&T die een simkaart kan leveren is T-Mobile. En omdat deze een andere techniek gebruikt voor mobiel internet dan AT&T kan deze provider alleen een hele langzame internetverbinding leveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020