Excite

iPhone in Europa minder populair

Apple is flink terrein aan het verliezen in Europa. In het eerste kwartaal van 2013 heeft het Amerikaanse bedrijf marktaandeel moeten inleveren. Het verlies is vooral te wijden aan het verlies van populariteit van de iPhone in Europa. Samsung is in de afgelopen maanden de grote winnaar geweest op het gebied van smartphones.

Markt voor smartphones

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het onderzoeksbureau IDC. Het is een trend die ook al in eerdere cijfers te zien was. De algehele markt voor smartphones groeide overigens maar met 12 procent: veel minder dan verwacht en bovendien de laagste groei sinds de metingen begonnen in 2004. Volgens kenners heeft dat te maken met de economische crisis en de verzadiging op de markt.

Minder iPhones verkocht

De iPhone had in Europa tot een aandeel van 25 procent in handen in de eerste drie maanden van 2012. Een jaar later is dan twintig procent. Er zijn ook zo’n 800.000 minder iPhones in Europa verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dat is opvallend, omdat de nieuwe iPhone 5 pas verkrijgbaar is vanaf september 2012.

Samsung

Waar Apple in Europa verliest, won Samsung bijna een derde aan marktaandeel. Ook Sony en LG verkochten meer smartphones in het eerste kwartaal van 2013. Nokia moest net als Apple marktaandeel inleveren.

Android

Android heeft in Europa inmiddels een marktaandeel van 70 procent. Dat komt voor een belangrijk deel door populaire goedkopere smartphones. Apple mist hiert een belangrijk deel van de markt. Mogelijk springt het bedrijf hier later dit jaar op in, wanneer Apple naar verluid met een goedkope iPhone komt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020