Excite

iPhone kaarten app blijkt levensgevaarlijk

De Australische politie noemt Apple Maps “levensgevaarlijk.” De app die te vergelijken is met Google Maps kent nogal wat kinderziektes. De fouten in de kaarten kunnen volgens de Australische politie leiden tot dodelijke situaties. Al verschillende keren moesten autorijders uit de Australische wildernis gered worden, omdat Apple Maps ze de verkeerde kant op stuurde.

Apple Maps gevaarlijk

De plaats Mildura, in het zuidelijke binnenland van Australië, staat in de Apple applicatie zo’n zeventig kilometer zuidelijker dan de werkelijke locatie. Automobilisten die Apple Maps volgen, komen daardoor midden in het nationaal park Murray Sunset terecht. In het park zijn geen voorzieningen, zoals water, voedsel en brandstof, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De temperatuur in het gebied kan oplopen tot zo’n 46 graden.

Apple Maps afgeraden

Er zijn inmiddels verschillende reddingsacties geweest, waarbij sommige mensen wel 24 uur gestrand waren zonder water of eten. Gebruik van Apple Maps wordt daarom nu ten zeerste afgeraden.

Fouten

Apple Maps werd twee maanden geleden ingevoerd als vervanging van Google Maps, maar al snel bleek dat het systeem vol fouten zat. Veel belangrijke plaatsen zijn verkeerd gelocaliseerd. Verder laat de routefunctie mensen verdwalen en er zijn er weinig aanwijzingen voor openbaar vervoer. Een station waar geen spoor in de buurt is, een dorp waar alle straten “Fucking” heten en een vrouwenziekenhuis dat wordt aangeduid als dierenwinkel waren slechts enkele voorbeelden. De bedenker van Apple Maps Richard Williamson is inmiddels ontslagen door het elektronicabedrijf.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021