Excite

iPhone OS 4 kan multitasken

Wie een iPhone heeft, is vaak fan. Wie geen iPhone heeft, wil het apparaat graag afkraken. Zelden heeft een apparaat de mensheid zo verdeeld als een iPhone. Dat is de kracht van het apparaat van Apple, dat de wereld aan het veroveren is. Maar er zitten nog steeds een aantal minpunten aan de iPhone. Dat geven ook de gebruikers toe. Ook Apple wil nu best toegeven dat er nog wat gesleuteld kan worden aan de iPhone. Daarom zijn er voor het nieuwe iPhone OS 4, die deze zomer uitkomt, een aantal zaken verbeterd. Zelfs multitasken is mogelijk!

De iPhone deed niet aan multitasken. Dat betekent dat je meerdere applicaties tegelijk kon openen en laten draaien. Veel andere smartphones bezaten die functionaliteit al wel. Voor veel mensen een reden om geen iPhone aan te schaffen. Met iPhone OS 4 is multitasken wel mogelijk. Normaal gesproken vergt deze functie veel van de telefoon en van de batterij. Maar Apple heeft aangegeven dit probleem met aantal handige truukjes te omzeilen. Dat multitasken beschikbaar komt voor de iPhone is ook goed nieuws voor mensen die graag de iPad zouden aanschaffen. Deze tablet-PC heeft in de eerste versie namelijk ook nog niet de mogelijkheid tot multitasken, maar als Apple de functie in de nieuwste iPhone inbouwt, zal die er ook wel komen in eventuele nieuwe versies van de iPad.

iPhone OS 4 biedt meer dan alleen multitasken. Het nieuwe speeltje van Apple heeft nog veel meer nieuwigheden. Er zijn verbeteringen aangebracht in de e-mailtoepassing, je kunt voortaan een wallpaper instellen, het wordt mogelijk om Apps te organiseren in mappen en er komt de mogelijkheid om informatie te versleutelen of om meer dan één Exchange-account te gebruiken. Tot slot zal de gebruiker met iPhone OS 4 ook gebruik kunnen maken van iBooks. Uiteraard is dit om de link met de iPad nog sterker te maken. Al met al blijkt er dus steeds meer mogelijk met mobiele telefoons.

Afbeelding: Flickr, William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021