Excite

iPhone-app telt calorieën

Tegenwoordig kunnen mobiele apps je helpen met zo’n beetje alles, zo ook met gezond leven. De Mealsnap iPhone-app kan je precies vertellen hoeveel calorieën er in een maaltijd zitten. Je hoeft er alleen maar een foto van te nemen!

Mealsnap werd ontwikkeld door het bedrijf DailyBurn, dat al meerdere iPhone- apps schreef die verband hebben met diëten en fitness. De foto’s worden verstuurd en vergeleken met een enorme database aan gefotografeerde maaltijden. Enkele minuten later krijgt de gebruiker in zijn display te zien hoeveel calorieën een maaltijd bevat. En volgens directeur van DailyBurn Andy Smith vertelt de app je ook nog eens hoeveel vet, koolhydraten en eiwit een maaltijd bevat.

‘Ook kunnen gebruikers hun maaltijd uploaden naar Twitter of Foursquare, waardoor er sociale controle ontstaat,’ vertelde Smith aan The Daily Mail. Volgens Smith werkt het nauwkeurig bijhouden van het aantal geconsumeerde calorieën als een soort stok achter de deur. ‘Door dit soort dingen simpelweg bij te houden, kunnen mensen een psychologische verandering ondergaan die hen helpt bij hun reis naar een gezonde levensstijl.’

Het is natuurlijk een leuk idee, maar werkt het ook echt? De collega’s van The Daily Mail waren onder de indruk doordat de app heel veel voedsel kon herkennen. De waardes waar de app vervolgens mee kwam bleken in veel gevallen dan weer niet te kloppen. Mocht je het zelf uit willen proberen, dan is de app voor een paar euro in Apple’s App Store te verkrijgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker fotoosvanrobin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019