Excite

Tips en trucs over Jailbreak 5.1

Het maximale uit je iPod, iPad of iPhone halen doe je met Jailbreak 5.1. Met deze nieuwe versie is weer heel veel te beleven. Via een Jailbreak kun je je Apple device geschikt maken voor het gebruik met applicaties van derden. Dat betekent dat je veel meer keuze hebt in apps die je op je toestel kunt zetten.

De voordelen van Jailbreak 5.1

Wie een Apple device heeft, is normaal gesproken op de App Store aangewezen voor applicaties. Dat betekent vaak hogere kosten en minder keuze. Met Jailbreak 5.1 kun je ook andere apps op je toestel zetten. Die andere apps kun je bijvoorbeeld downloaden via Cydia. Dat is ook een soort App Store, maar dan niet van iTunes/Apple.

Overigens moet Jailbreak niet verward worden met het simlockvrij maken van een toestel. Wie een toestel simlockvrij maakt, kan een simkaart van een andere provider kopen dan de provider die het toestel geleverd heeft. Het idee is dus hetzelfde, maar heeft in de praktijk niet veel met elkaar te maken.

Het nadeel van het installeren van Jailbreak 5.1 is dat het 'jailbreaken', zoals dat in vaktermen genoemd wordt, ervoor zorgt dat de garantie op het apparaat komt te vervallen. Dit hoeft echter geen ramp te zijn; als je problemen ondervindt, kun je het toestel bijna altijd via iTunes herstellen. Lukt dit niet, dan heb je wel pech: je mag het toestel dan namelijk niet meer terugsturen naar Apple.

Jailbreak 5.1 kan met behulp van diverse programma's op je Apple device gezet worden. De meest bekende programma's zijn Redsn0w, Pwnagetool, Sn0wbreeze en Jailbreakme.

Soorten Jailbreaks

Jailbreak 5.1 is verkrijgbaar in verschillende soorten: Untethered jailbreak, tethered jailbreak en semi-tethered jailbreak. De eerste versie zorgt voor een volledige jailbreak. De tweede versie verdwijnt op het moment dat het toestel uitgeschakeld wordt. Daarna moet opstarten weer gebeuren via de computer. Voor de laatste variant is het opstarten met de computer alleen nodig om de jailbreak weer te activeren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021