Excite

Jailbreak iPad 2 een feit

Het succes van Apple is voor een deel toe te schrijven aan het relatief gesloten karakter van de iPhone en iPad. Applicaties kunnen op die manier alleen in de door Apple bestierde App Store applicaties aanschaffen. Het bedrijf uit Cupertino zal dan ook wel balen dat haar pas gelanceerde iPad 2 al na twee dagen gekraakt is.

Volgens hacker Comex, die een bericht op Twitter plaatste, duurde het hacken van de Ipad 2 anderhalve dag langer dan hij had verwacht. In een filmpje laat hij zien dat de gekraakte iPad 2 het programma Cydia draait, waarmee apps aan te schaffen zijn buiten de App Store om.

Naar verwachting zal Comex binnenkort een tool vrijgeven waarmee gebruikers hun iPad 2 kunnen ontsluiten, of zoals dat in vaktermen heet, te jailbreaken. Overigens zullen Nederlanders nog iets langer moeten wachten, omdat de opvolger van de populaire iPad pas vanaf 25 maart in Nederland verkocht zal worden.

Comex is geen nieuweling op het gebied van jailbreaken. Eerder al kreeg hij het voor elkaar om de iPhone 4 en de originele iPad te ontsluiten. Ook was hij de eerste die Flash liet werken op apparaten die zijn voorzien van iOS. Apple fans wachten met smart op de nieuwe iPad. Door de dualcoreprocessor zal deze een stuk sneller zijn dan zijn voorganger, terwijl hij ook een stuk dunner is uitgevoerd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker The GameWay

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020