Excite

Je eigen handschrift als lettertype op de computer!

Hoe kan je een briefje persoonlijker maken dan met je eigen handschrift? Een brief is snel geschreven, maar als je er meerdere wil, wordt het al snel een hele klus om de brieven te schrijven. We vonden een handige website waarmee je je eigen handschrift om kan zetten in een lettertype op de computer. Dat betekent dat wanneer je klaar bent, je bijvoorbeeld in Word kan typen in je eigen handschrift!

De gratis dienst Yourfonts.com Font Capture maakt je eigen lettertype. Er moeten zeven stappen doorlopen worden. Ten eerste print je het yourfonts-formulier. Dat vul je in zo mooi als je kan. Het resultaat leg je even onder de scanner en sla je op. Het bestand dat je zo maakt, kan je inlezen op de website. Vervolgens kan je een voorbeeld bekijken. Ben je tevreden, dan sla je het lettertype op. De website geeft je ook meteen instructies over hoe je het lettertype installeert; dit gaat heel simpel. Vervolgens ben je klaar en kan je beginnen met typen in je eigen handschrift!

Dit alles kost volgens Yourfonts.com maar 15 minuten. Voorlopig is de dienst nog gratis, maar tegen de zomer zijn de makers van plan een kleine bijdrage te vragen voor het gebruik van de site. Ga dus snel naar Yourfonts.com en profiteer van dit aanbod!

Update september 2009: Er is nu een gratis alternatief: Font Capture

Update juni 2009: yourfonts heeft besloten hun site betalend te maken

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020