Excite

Je eigen ringtone maken, zelfs vanaf youtube

Vandaag drie sites om je eigen ringtones te maken. Dit kan zelfs van filmpjes op youtube! Alle drie de diensten maken kant en klare ringtones voor je, maar er zijn toch een aantal verschillen tussen de sites.

Audiko is een gratis website waarmee je MP3 om kan zetten in een ringtone. Je begint met een MP3 op je harde schijf of als een URL in te geven. Vervolgens kies je welk fragment je op je telefoon wil. Even later is je ringtone klaar en kan ze met andere gebruikers van Audiko gedeeld worden. De ringtone moet je downloaden en vanaf je eigen computer op je telefoon zetten, want rechtstreeks opsturen kan (nog) niet.

Vergelijkbaar maar een beetje uitgebreider is Make Own Ringtone. Deze site werkt enkel met MP3's op je computer. Ook hier kan je een fragment kiezen, maar je kan zelfs ook effecten toepassen. Je kan het resultaat normalizeren, laten 'uitfaden', of de bas wat laten doorklinken. De site biedt een heel legio aan formaten waarin de ringtone kan opgeslagen worden. Ook kan je het resultaat meteen doormailen.

Als je het geluid van een filmpje op Youtube wil gebruiken, heb je Mad Ringtones nodig. Gewoon een linkje naar je favoriete clip op youtube is voldoende om er een ringtone van te maken. De site wordt door de plotse populariteit geplaagd door snelheidsverlies, maar is verder goed bruikbaar. Een hele hoop nummers zijn al beschikbaar gemaakt door eerdere gebruikers. Je kan zo veel ringtones maken als je wil.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021