Excite

Kun je keyboard online leren spelen?

Wil je graag keyboard of piano leren spelen, maar wil je geen muziekles? Je kunt het ook zelf leren en internet kan je daarbij helpen. Keyboard online leren spelen hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Je kunt spelenderwijs online keyboard leren spelen met een virtual keyboard op spel.nl. Dit spelletje kent drie bekende themesongs van games: Kirby, Mario en Zelda. Het spel laat een demo horen die je kunt proberen na te spelen. Ook heeft het spel lessen waarbij er toets voor toets wordt voorgedaan welke je moet hebben. Daarbij staan ook de noten op de toets, zodat je leert welke toets van het keyboard bij welke noot hoort.

Als je het spelletje leuk vindt en nu serieus keyboard wilt leren spelen, dan moet je bij het begin beginnen. Het notenschrift is erg belangrijk als je keyboard wilt spelen en uiteraard kun je dit ook online leren. Een handige site met een uitgebreide uitleg is noten-leren-lezen.nl. De basis kun je op deze site vinden, al ontbreken de laatste paragrafen om verder noten te leren lezen.

Een andere site waarbij je goed noten kunt leren lezen is muziekabcd.nl. Voor tien euro heb je daar een abonnement waarbij je een half jaar lang op de site kunt oefenen met het notenschrift. Er zijn ook toetsen te vinden zodat je weet of je op de goede weg zit.

Ken je het notenschrift een beetje en wil je liedjes leren spelen? Bekijk dan eens wat filmpjes op Youtube. Je vindt er veel lessen voor piano en keyboard en ook vele liedjes. Met deze online hulpmiddelen zul je in korte tijd zelf keyboard kunnen spelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019