Excite

Kindertekeningen en knutselwerkjes maak je met Crayola

Het is een behoorlijke klus, kinderen vermaken. Je moet altijd zorgen een hoop spullen bij de hand te hebben en als het even lukt ook nog creatief zijn. Wil je kinderen stimuleren en uitdagen, dan moet je ze bezighouden met allerlei creatief werk. Kleurplaten, knutselwerkjes en tekeningen maken, je moet nogal wat paraat hebben liggen als ouders. Maar die zorgen lost de website Crayola voor je op. Deze website heeft meer dan genoeg ideeen, knutselwerkjes en kleurplaten voor je klaar staan, zodat je met een druk op de knop je kinderen aan het werk kunt zetten.

Zo zijn er op Crayola duizenden gratis kleurplaten te vinden, inclusief kleurplaten van Disney en andere bekende kinderkarakters. Ideaal! Er is ook een betaalde premiumservice, waarmee je je eigen foto's kunt uploaden, die vervolgens tot kleurplaat worden verwerkt. Leuk natuurlijk, maar niet gratis. Nee, de vele kleurplaten die je kunt vinden op de website zorgen er voor dat je kind alle creatieve uitspattingen kwijt kan. Hoe fijn is dat! Behalve kleurplaten vind je ook veel inspiratie voor knutselwerkjes op de website. Lekker knippen en plakken, ook dat hoort er bij als je kinderen wilt vermaken.

Voor ouders is Crayola natuurlijk een uitkomst. Met een regenachtige dag hoef je de kinderen toch niet achter televisie of computer te zetten. Ze kunnen gewoon creatief aan de slag met de leuke werkjes die jij voor ze neer zet. Gaaf! Maar ook voor het onderwijs is de site geschikt. Docenten vinden hier werk wat ze kunnen gebruiken tijdens handvaardigheid, maar ook om leerlingen tijdelijk bezig te houden op een leerzame manier. Wie weet hoeveel kunstenaars er in de klas zitten! Er is een speciale afdeling op de site voor het onderwijs, waar je nog veel meer tips krijgt over het inzetten van de site in de klas.

Afbeelding: Crayola.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020