Excite

Kinect al 10 miljoen keer verkocht

Kinect, de bewegingssensor van Xbox 360, is wereldwijd 10 miljoen keer verkocht. Dit heeft Microsoft, de ontwikkelaar van de Xbox en de Kinect, bekend gemaakt. In de eerste zestig dagen van verschijning zijn er al 133.000 gemiddeld per dag verkocht. Hierdoor is de Kinect door het Guinness Book of World Records bekroond als snelst verkopende elektronische apparaat. Geen enkel ander elektronisch apparaat verkocht zo snel zoveel exemplaren, is gebleken.

De best verkochte spellen zijn onder andere Kinect Sport, Kinectmals en Dance Central. Kinect Sport is een fungame voor het hele gezin, waarbij je bijvoorbeeld kunt bowlen. Bij Kinectmals kun je een diertje verzorgen. Bij Dance Central kun je lekker dansen en wordt alles je stap voor stap uitgelegd. Je hebt de mogelijkheid meer nummers te downloaden, wanneer je bent uitgekeken op de liedjes die beschikbaar zijn in het spel zelf. In de toekomst zullen er meer games voor Kinect komen, waaronder games voor de hardcore gamers.

Kinect is een apparaat voor de Xbox 360. Er zit een bewegingssensor in, die reageert op de bewegingen die je maakt. Het spel reageert bijvoorbeeld wanneer je springt of andere bewegingen maakt. Ook kan de Kinect personen scannen, zodat je met meerdere spelers kunt spelen. Iedereen wordt dan herkend. Het grote voordeel van de Kinect is dat je geen controller nodig hebt, zoals bijvoorbeeld bij de Wii wel nodig is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bfishadow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020