Excite

Kinect krijgt gezichtsherkenning

De nieuwe versie van Kinect komt later deze lente beschikbaar. Het nieuws werd bekend gemaakt via de website van Microsoft. Gamers kunnen elkaar straks online ontmoeten dankzij Avatar Kinect, meldt verder onder meer het Vlaamse Fragland. Spelers zien straks elkaars personage met hun werkelijke gezichtsuitdrukking, in realtime. Volgens manager Pete Thompson van Xbox Live bij Microsoft is dit 'nog maar het begin'.

Wereldwijd zijn sinds de lancering van Kinect november vorig jaar tien miljoen Kinect-camera's verkocht. Begin juni zal de softwarereus tijdens de E3-beurs in Los Angeles meer dan tien games voor de nieuwe Kinect onthullen. Kandidaten lijken een vervolg op Dance Central, het sportspel Kinect Sports, een Star Wars spel en de racegame Forza Motorsport 4. Volgens de Britse website Eurogamer verschijnen Kinect Sports 2 en het vervolg op Dance Central rond de feestdagen.

Microsoft heeft onder andere gamestudio's opgericht in Londen en Vancouver. In Londen wordt gewerkt aan spellen met 'experimentele spelconcepten', terwijl de Canadese tak van het bedrijf bezig zou zijn met 'een schietspel voor de doorgewinterde gamer', zo weet Fok! nog te melden.

Afbeelding: Flickr account Dunamys Game

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020