Excite

Kinect ook gehackt voor Super Mario Bros

Het allernieuwste speeltje van Microsoft, de Kinect, is voer voor hackers. Veel hackers zijn er al in geslaagd om de Kinect op allerlei manieren te gebruiken. Veelal manieren die Microsoft niet voor ogen had tijdens de productie van het apparaat. De nieuwste ontwikkeling is een extra leuke: een hacker is er in geslaagd om de Kinect te laten werken als controller voor oude Super Mario Bros. spelletjes.

Het werkt nog niet helemaal soepel, maar in de video die deze specifieke hacker gemaakt heeft, is wel duidelijk te zien dát het werkt. Mario doet precies alle bewegingen van de gamer na; als deze loopt, dan loopt Mario. Springt de gamer, dan springt Mario mee. Vooral het afdalen in een grote pijp is leuk om te zien; normaal gesproken reageert Mario daarvoor op het pijltje naar beneden, maar nu reageert hij op een ineengedoken gamer.

Wie Super Mario Bros. op deze manier wil spelen, moet vooral wat ruimte en geduld hebben. Het heen en weer springen kan niet in een te kleine kamer en doordat alles niet helemaal feilloos werkt, kan het even tijd kosten voor je de juiste bewegingen onder de knie hebt.

Afbeelding: Excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020