Excite

Klachten nieuwe Nintendo 3DS

Afgelopen vrijdag is de nieuwe Nintendo 3DS verschenen. Dit is de opvolger op de Nintendo DS, de handheld van het bedrijf Nintendo. Het bijzondere aan de Nintendo 3DS is dat je de spellen in 3D kunt spelen, zonder dat je er een bril voor nodig hebt. Ook zijn er al enkele spellen verschenen die je kunt spelen op de nieuwe Nintendo. Oude games van de DS doen het ook op de 3DS, alleen zonder 3D effect.

Toch blijkt het apparaat nog niet heel goed te werken. Veel mensen hebben last van een foutmelding, die op internet al de ‘Black screen of death’ wordt genoemd. Deze error kan op verschillende momenten komen, zoals bij het opstarten van de handheld, maar ook tijdens het spelen in een Multi-player game, dat online kan worden gedaan. Een keer opnieuw opstarten helpt vaak wel, maar toch zijn er ook mensen waarbij de foutmelding geregeld blijft komen. Ook zijn er al veel mensen geweest die het apparaat terug hebben gestuurd naar Nintendo.

De makers van de Nintendo 3DS maken zich geen zorgen. Ook zien ze de vele klachten niet als een reden om het apparaat te maken. Nintendo geeft ook aan dat er genoeg mensen zijn die geen problemen hebben tijdens het spelen. Wel zal Nintendo goed in de gaten houden hoeveel klachten er nog volgen.

De Nintendo 3DS kost 250 euro en is te verkrijgen bij gameszaken. Ook kun je het online bestellen, bijvoorbeeld bij Bol.com.

Afbeelding: Flickr account maltjerome_88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020