Excite

Klanten Egyptische Internetproviders krijgen geld terug

Kijk, zo kan het ook. Een aantal Egyptische Internetproviders gaat haar klanten een schadevergoeding geven. Waar Nederlandse providers bij het minste of geringste roepen dat het om overmacht gaat en dat ze niets aan de storing konden doen, geven de Egyptische providers die op last van het regime het Internet in Egypte uitzetten hun klanten netjes hun geld terug.

En dat terwijl een despotische leider die eist dat internettoegang geblokkeerd wordt toch op zijn minst onder overmacht te scharen is. Volgens persbureau Reuters gaat het om de providers Vodafone, Etisalat, TE Data en LinkDotNet.

Onder druk van het regime ging de stekker van 28 januari tot 2 februari uit het Egyptische Internet. Dit moest ervoor zorgen dat relschoppers zich niet via sociale media konden verenigingen.

Hoewel de black-out op verzoek van de overheid werd geïnitieerd, kwam het de providers toch op veel kritiek te staan. De getroffen klanten krijgen nu allemaal het abonnementsgeld van twee weken terug. De providers hopen hiermee het geschonden imago weer enigszins op te vijzelen.

Het op zijn zachtst gezegd dubieuze regime van Mubarak had nog wat trucjes in petto, aldus Vodafone. Deze provider claimt namelijk dat de regering haar netwerk gebruikte om propaganda te verspreiden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker archer10 (Dennis)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021