Excite

Kleinere iPhone verwacht in november

  • © Getty Images
De kleinere versie van de iPhone 6S, de iPhone 6C, zal naar verwachting pas in november in de winkel verschijnen. De grotere voorlopers, de iPhone 6S en de 6S Plus komen eerder; die zullen naar verwachting al in september verkrijgbaar zijn.

Volgens bronnen zou de nieuwe iPhone 6C er hetzelfde uit komen te zien als de iPhone 6S. Alleen het scherm wordt kleiner; dat heeft een 4 inch-formaat. De iPhone 6S zal wat groter zijn, die krijgt namelijk een 4,7 inch-scherm. De iPhone 6S Plus wordt nog een slagje groter, die krijgt een 5,5 inch-scherm.

Het was in de eerste instantie niet duidelijk of de iPhone 6C wel op de markt zou komen. De laatste tijd gaan er echter steeds meer geruchten dat er ruimte is voor een iets kleineren en tegelijkertijd wat goedkopere iPhone. In 2013 kwam er ook al een goedkopere versie uit van de iPhone 5. Toen de eerste iPhone 6 echter werd uitgebracht, kwam er geen goedkopere C-versie.

Hoewel Apple over het algemeen redelijk geheimzinnig is over nieuwe releases, zijn de bronnen die dit bericht naar buiten hebben gebracht over het algemeen heel betrouwbaar. Apple licht in september meestal een tipje van de sluier op over nieuwe producten. Ook worden dan vrijwel direct nieuwe producten uitgebracht. In de maanden daarna volgt meestal nog het één en ander.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021