Excite

Komt er een goedkopere iPhone?

Sinds de introductie van de originele iPhone heeft Apple een duidelijke strategie: eens per jaar brengt het bedrijf een update of een volledig nieuwe versie van de telefoon uit. Hoewel de klant kan kiezen voor verschillende kleuren en opslagcapaciteiten, werd er altijd maar één versie per keer uitgebracht. Volgens geruchten die de website 9to5Mac heeft opgevangen, zou Apple dit jaar echter ook een goedkopere variant uitbrengen. Volgens de website zou dit in reactie zijn op de vele budget Android-smartphones die zijn uitgekomen.

Hoewel het bedrijf uit Cuptertino weigerde commentaar te geven, heeft 9to5Mac uit betrouwbare bron gehoord dat de nieuwe, goedkopere iPhone wat betreft uiterlijk flink gaat afwijken van de iPhone 5, zodat ze niet met elkaar te verwarren zijn. Ook de iPod Touch krijgt een update.

Hoewel de iPhone 4 één van de populairste smartphones van het moment is, is er vooral kritiek op de prijs van het apparaat. Los zijn de telefoons niet onder 500 euro te vinden, terwijl het toestel ook met een abonnement nog behoorlijk aan de prijs is. Mochten de geruchten waar zijn, dan zou Apple wel eens een hele nieuwe markt kunnen aanboren. Android-smartphones gaan al langer voor weinig weg, soms al voor minder dan €100.

Uiteraard heeft Apple de geruchten bevestigd noch ontkend. Pas bij de productpresentatie zullen we weten of de iPhone eindelijk ook voor mensen met een kleinere beurs te bereiken zal worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019