Excite

KPN: 'Meer betalen voor gebruik Whatsapp'

Het wordt deze zomer genieten voor klanten van KPN die graag zoveel mogelijk betalen voor hun mobiele telefoonabonnement. Nederlands grootste telecombedrijf wil namelijk extra geld gaan vragen voor mobiele chatdiensten zoals Whatsapp. Mensen die hun geld liever aan leuke dingen uitgeven doen er wellicht goed aan om alvast een andere provider uit te kiezen.

Waar je nu nog een vast bedrag voor je internetbundel betaalt, wil KPN een aantal dingen apart factureren. ‘Diensten zoals browsen, mVoIP gebruiken, instant messaging en video kijken zullen een eigen prijskaartje krijgen, net zoals nu het geval is met bellen en sms'en,’ vertelde een woordvoerder van KPN aan de website Tweakers.net.

Wil je niet extra betalen voor het gebruiken van een dienst zoals Whatsapp, dan zal KPN je het gebruik onmogelijk gaan maken. Uiteraard geldt dat alleen voor nieuwe abonnementen. KPN kan immers niet gaan wijzigen in bestaande contracten.

KPN komt met de nieuwe abonnementsstructuur omdat het de inkomsten uit de traditionele melkkoeien, sms- en belverkeer, sterk ziet teruglopen. Vooral Whatsapp, de chatdienst die beschikbaar is voor nagenoeg alle smartphones, is KPN een doorn in het oog. De app kost een paar euro per jaar en wordt door zo’n dertig procent van de smartphonebezitters gebruikt. Om de inkomstenderving op te vangen wil KPN extra geld gaan vragen aan de gebruikers van diensten die sms'en en bellen vervangen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker abbulhussain

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019