Excite

KPN verhoogt prijzen mobiel internet

ul class="source_new">
 • Bron:
 • Yatuka Tsutano op Flickr
 • KPN maakt mobiel internet een stuk duurder. De telefonieaanbieder presenteerde dinsdagmiddag zijn nieuwe abonnementen en maakte daarmee de prijsverhogingen bekend. De nieuwe abonnementen gaan 5 september in en KPN zal geen specifieke diensten extra belasten of blokkeren.

  KPN en Hi werken vanaf september met drie verschillende abonnementen. Er komt een abonnement voor consumenten die alleen willen bellen en sms'en, maar er worden ook twee abonnementen met mobiel internet op de markt gebracht. De duurste variant geeft de klant meer data en internet met een hogere snelheid.

  De belangrijkste verandering is het samenvoegen van sms'en, bellen en internetten in dezelfde bundel. Zo komt KPN onder meer met een abonnement met mobiel internet van 30 euro, waarvoor de klant onder meer honderd sms'jes of honderd belminuten en honderd MB aan mobiel internet krijgt. Maar klanten kunnen ook voor abonnementen kiezen waarin de verhoudingen anders liggen, bijvoorbeeld met minder belminuten maar meer MB's voor het mobiele internet.

  Daarnaast kunnen consumenten ook kiezen voor een abonnement met extra snel internet. Een abonnement met normaal internet biedt een snelheid van maximaal 2 Mbps, maar het 'snelle' abonnement geeft klanten niet alleen meer data maar een hogere snelheid van 7,2 Mbps, waarmee het internet beduidend sneller wordt.

  KPN zal geen specifieke diensten gaan belasten, omdat de Tweede Kamer daar eerder dit jaar een stokje voor stak door de netneutraliteit in de Telecomwet vast te leggen. Het is nu voor bedrijven zoals KPN verboden om specifiek internetverkeer af te knijpen of extra te belasten.

  Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019