Excite

Kumo Missie: Google vernietigen

Kumo is de nieuwe zoekmachine van Microsoft en zal Live Search opvolgen. Volgens Microsoft zal Kumo in de toekomst de zoekmachine van Google volledig overbodig maken. De testen met Kumo zijn begonnen maar blijven voorlopig intern: enkel een selecte groep werknemers kan van de vernieuwde zoekmachine gebruikmaken.

De manier waarop Microsoft deze ambitieuze plannen met Kumo wil verwezenlijken, is door de zoekmachine "slimmer" te maken. Er zou een semantische functie geïmplementeerd worden die natuurlijke zinnen begrijpt en de relatie tussen woorden analyseert. Wanneer de resultaten gegenereerd worden, zullen die automatische in rubrieken verdeeld worden. Uiteraard zal Kumo ook bijzonder snel werken.

In het lijstje van meest gebruikte zoekmachines staat Microsoft Live Search op dit moment op de derde plaats met een beetje zielige 8,5 percent. Yahoo doet het een stuk beter met 21 percent van het marktaandeel, maar de topper is al jaren Google die volgens het laatste onderzoek met 60 percent de meest gebruikte zoekmachine is.

Microsoft vindt dat zoekacties nog altijd vrij lang duren en regelmatig naar pagina's leiden die weinig met de bedoeling van de gebruiker te maken hebben. Volgens Microsoft zou Kumo "een betere en beter bruikbare zoekervaring moeten leveren, die je helpt om niet alleen te zoeken maar ook taken te vervullen".

Wanneer de nieuwe zoekmachine publiek gemaakt zal worden, is voorlopig niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020