Excite

Lamebook: Het slechtste van Facebook

Facebook lijkt in veel gevallen op het echte leven. Soms zeggen je vrienden wat interessants, op andere momenten doen ze zo raar dat je dat het liefst direct aan iedereen doorvertelt. En dat doorvertellen kan op Lamebook.com, waar de meest gênante en bizarre Facebook-citaten worden verzameld. Facebook zelf is er niet zo blij mee.

Wanneer je iets doms, belachelijks of ronduit schokkends tegenkomt op Facebook, kan je dit uploaden naar Lamebook. “Zijn Frans en Italiaans niet dezelfde taal?” riep bijvoorbeeld ene Victoria uit, waarna ze prompt of Lamebook verscheen. Een andere Facebook-gebruiker klaagde over zijn ex-vriendin, die later een relatie met zijn vader begon. Uiteraard kon hij op veel bijval van zijn vrienden rekenen.

Ouders lezen ook mee op Facebook. Daar kwam één zoon achter toen hij aan het opscheppen was over zijn seksuele escapades. Prompt reageerde zijn moeder, het gesprek dat volgde was begrijpelijkerwijs behoorlijk gênant.

Facebook zelf is ontevreden over Lamebook, en dreigt met gerechtelijke stappen. Volgens de sociale netwerksite mogen andere sites het achtervoegsel –book niet gebruiken, en lijkt de site te veel op Facebook zelf. Facebook dreigt dan ook met gerechtelijke stappen, en verwijderde de Lamebook-fansite al van haar website.

De oprichters van Lamebook zijn echter niet van plan te stoppen. Volgens hen zijn ze geen concurrenten, maar slechts een parodie. Dit valt in de Verenigde Staten onder het recht op vrijheid van meningsuiting.

Afbeelding: lamebook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020