Excite

Een kleine laptop vanaf 150 euro

Mini-laptops of netbooks zijn vaak veel goedkoper dan gewone laptops. Dit komt doordat ze kleiner zijn en doorgaans mindere specificaties hebben dan grotere laptops. Toch hebben kleine laptops ook hun voordelen. De accu van sommige netbooks kan wel zes tot acht uur meegaan, terwijl de accuduur van een gewone laptop vaak maar twee of drie uur meegaat. Ook is een kleine laptop zo in je tas te stoppen en mee te nemen.

De prijzen van netbooks lopen vaak uiteen, maar beginnen doorgaans vanaf 150 euro. Voor 200 euro heb je al een heleboel keus uit verschillende kleine laptops. Een laptop vanaf 150 euro is zeker mogelijk.

Zo zijn er de Eee pc's van Asus. Deze kleine laptops worden al vanaf 2007 verkocht, het model was een van de eerste goedkope netbooks. De Eee pc's hebben allemaal een klein scherm van 7 inch, maar er zijn netbooks met verschillende besturingssystemen. De Eee pc was eerst alleen verkrijgbaar met Linux, maar er zijn nu ook netbooks van Asus die draaien op Windows XP of het nieuwe Windows 7.

Ook Acer heeft netbooks die niet zo duur zijn. Bij de eMachines serie hoort een netbook met het besturingssysteem Windows 7 en een scherm van 10 inch. Voor een netbook heeft deze eMachine goede specificaties voor een hele betaalbare prijs. Deze laptop heeft 1 GB RAM en een harde schijf van maar liefst 250 GB. En je betaalt er nog geen 200 euro voor.

HP en Compaq hebben beide ook een kleine laptop vanaf 150. De netbooks van HP hebben een scherm van 10,1 inch en een harde schijf van 250 GB. Ook de kleine laptop van Compaq heeft een 10,1 inch, al is de harde schijf van deze netbook veel kleiner met 160 GB. De prijzen van de netbooks zijn wel hetzelfde: voor nog geen 200 euro heb je al een kleine laptop.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019