Excite

Kies je voor een laptop of computer?

Ga je een nieuwe computer kopen? Dan kun je kijken voor een laptop of desktop computer. Een desktop is een gewone, grote computer. Je hebt daarbij een systeemkast, een beeldscherm en je muis en toetsenbord apart. Bij een laptop heb je alle onderdelen in een plat systeem zitten. Dat is dan ook een stuk gemakkelijker mee te nemen.

Om te beslissen of je een laptop of gewone computer wil kopen, kun je het beste een lijstje maken van punten die je belangrijk vindt. Maar daarvoor moet je ook goed het verschil weten tussen een laptop en een computer.

Een laptop is compact en niet zo zwaar. Doordat het systeem zo klein is, kun je je laptop gemakkelijk verplaatsen en met je meenemen. Maar een laptop heeft vaak mindere specificaties dan een desktop computer. Zo heb je vaak geen aparte videokaart en kun je dus minder gemakkelijk een game erop spelen. Ook is de harde schijf niet zo groot als van een desktop.

Een desktop heeft doorgaans dus veel sterkere specificaties. Je kunt op zo'n krachtige computer alle dingen doen die je wilt: fotobewerking, gamen. Het is voor een desktop allemaal geen probleem. Maar een nadeel van de desktop is wel dat je de computer een vaste plek op je bureau moet geven. Vooral de systeemkast neemt ruimte in.

Weet je al waar je de computer het meest voor wilt gebruiken? Dan kun je beslissen of je een laptop of desktop computer gaat kopen. Weet je het nog niet zeker? Je kunt ook naar een computerwinkel gaan. Daar kunnen ze je precies adviseren bij je aankoop van een laptop of computer.

 (photo © Peter)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020