Excite

Laptop in termijnen betalen: de voor- en nadelen

Betalen in termijnen houdt in dat je steeds wat aflost. Je betaalt niet ineens 600 euro maar je betaalt maandelijks een bedrag, bijvoorbeeld 50 euro.

Dit is handig wanneer je een laptop moet hebben maar er op dat moment geen geld voor hebt. Een laptop in termijnen betalen kan bij veel winkels.

Winkels die het aanbieden

Er zijn veel winkels die het aanbieden aan hun klanten. Voor je de spullen krijgt, wordt eerst gekeken of ze het mogen leveren. Dat gebeurt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Postorderbedrijven

Postorderbedrijven bieden al jaren de service aan. Niet alleen op elektronische spullen, maar op alles. Ze geven de klant vaak een bedrag. Voor dat bedrag kunnen spullen op afbetaling gekocht worden. Dit hangt onder andere af van je verdiensten en je betaalgedrag.

Grote ketens

Ook grote ketens bieden het vaak aan. Mocht het product niet worden terugbetaald dan is het voor een keten gemakkelijker op te vangen. Zij hebben vaak zoveel winst dat 1000 euro minder bijna niet gemist wordt. Dat wil echter niet zeggen dat het product niet terugbetaald hoeft worden.

De gevolgen

Het lijkt ideaal om op afbetaling te kopen maar er zitten genoeg haken en ogen aan. Misschien is het beter om te sparen voor het product.

BKR-registratie

Wanneer je het product betaalt in termijnen, zal er een BKR-registratie komen. Dat kan gevolgen hebben wanneer je een hypotheek wil of wil overstappen van telefoonprovider. Het BKR houdt van iedereen met een Nederlands krediet een elektronisch dossier bij. Hierbij gaat het om leningen, creditcards en koop op afbetaling. Met deze administratie kan de kredietwaardigheid van een consument getoetst worden. Aan de hand van deze informatie kan een bedrijf besluiten om geen lening te verstrekken.

De rente

Wanneer je op afbetaling koopt, krijg je te maken met rente over het product. Van elke afgeloste euro is een deel de rente. Hierdoor betaal je meer. Wanneer je het product in 1 keer betaalt, ben je dit niet kwijt.

Kleine letters lezen

Wanneer je een product op afbetaling koopt, loont het de moeite om de kleine letters te lezen want wat gebeurt er wanneer er niet betaald kan worden? Soms kunnen bedrijven hun producten dan terughalen. Dit is huurkoop. Je wordt pas eigenaar wanneer het hele bedrag betaald is. Tot die tijd is het bedrijf nog steeds de eigenaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019