Excite

Is er een goede laptop met een lange batterijduur?

Batterijduur

Een laptop is ideaal als je niet altijd thuis werkt en onderweg ook de beschikking wilt hebben over een computer. Maar niet op elke locatie heb je stopcontacten en dan is het uitermate handig als je laptop een goede accu heeft en lang op de batterij kan doen. De meeste laptops gaan in het begin nog wel zo'n drie uur mee, maar zeker als je de laptop wat langer hebt, kom je vaak niet meer boven de twee uur uit. Toch kun je wel een laptop met een lange batterijduur vinden.

Netbooks

Een netbook wordt ook wel een mini-laptop genoemd. De schermen zijn meestal zo'n 10 inch, al worden laptops met een 14 inch scherm ook tot de netbooks gerekend. Door het kleine scherm en doordat een netbook vaak lagere specificaties heeft dan een gewone laptop, gaat de accu doorgaans veel langer mee. Zo heeft Asus de Eee PC, de netbooks uit deze serie hebben een accu die bij normaal gebruik maar liefst acht uur mee kan.

Macbook

Laptops van Apple hebben doorgaans ook een langere batterijduur dan laptops van andere merken. Je betaalt dan vaak ook veel meer voor de zogenaamde Macbook. Wel moet je er dan rekening mee houden dat Apple's Macbook eigenlijk tot de netbooks gerekend moet worden. In vergelijking daarmee gaat de accu minder lang mee. Zo zou de Macbook Air met 11 inch scherm een batterijduur van 5 uur hebben en de Macbook Air 13 inch maar liefst zeven uur.

Optimaal gebruik

Om te zorgen dat de accu van je laptop zo lang mogelijk mee gaat, zijn er enkele punten waar je rekening mee kunt houden. Een van de belangrijkste punten is dat je bij langdurig werken aan netstroom, het beste de accu van je laptop eruit kunt halen. En is er een lange periode dat je de accu niet zult gebruiken? Berg de batterij dan op terwijl die tot ongeveer 30 of 40% opgeladen is. Werk je op de accu? Je laptop heeft waarschijnlijk wel energiebeheer, maar gebruik van die functies zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de schermhelderheid. Dit komt je accu ook ten goede. Als je zorgvuldig met de accu omgaat en de batterij eens in de twee, drie maanden volledig ontlaadt of kalibreert, zal de batterij nog langer meegaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020