Excite

Zorg voor je laptop: het schoonmaken van je toetsenbord

Je laptop schoonmaken begint eigenlijk bij het toetsenbord. Dit is de grootste bron van bacteriën. Niet overtuigd? Onderzoek heeft uitgewezen dat hier meer ongezonde bacteriën rondwaren dan op elke toiletbril. Des te meer reden dus om je toetsenbord schoon te maken en te houden!

Hoe maak je een toetsenbord schoon?

Zitten je toetsen goed vast? Zet de stofzuiger op een lage stand en zuig stof en vuil weg tussen de toetsen van je laptop. Haal vervolgens een vochtig doekje over de toetsen (licht schoonmaakmiddel gebruiken mag!) en droog het licht na. Wacht met typen tot je toetsenbord helemaal droog is.

Je toetsenbord schoon houden

Het schoonmaken van je laptop en toetsenbord is af en toe nodig, maar schoon houden kun je altijd. Eet niet achter je laptop. Stof je beeldscherm en toetsenbord af als je aan het schoonmaken bent. Sluit je laptop wanneer je hem niet gebruikt.

Laat je toetsenbord schoonmaken

Oké, dit is niet bij iedereen bekend, maar als je er echt niet uit komt, kun je anderen je toetsenbord laten schoonmaken. Op megasnel.nl vind je onder ICT Dienstverlening > Computer Cleaning de optie om vanaf vijf euro per werkplek niet alleen je toetsenbord, maar ook je hele computer schoon te laten maken. Pakket 2 en 3 zijn hiervoor geschikt. Bij pakket 1 is het toetsenbord niet inbegrepen. Tip: is dit niets voor jou, kaart het dan eens aan bij je werkgever. Of je op kantoor nu met een laptop of pc werkt, het schoonmaken van je toetsenbord draagt bij aan een schone en gezonde werkomgeving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021