Excite

Koop een laptop zonder besturingssysteem!

Een laptop zonder besturingssysteem kopen is een beetje zoals een auto aanschaffen zonder motor. Het is tenslotte zo dat een laptop zonder besturingssysteem gewoon niet werkt. Om bij de vergelijking te blijven: die auto zonder motor koop je of voor de onderdelen, of omdat je zelf al een motor hebt die je erin wil zetten. Hetzelfde geldt voor de laptop zonder besturingssysteem.

Laptops met besturingssystemen

Normaal gesproken schaf je een laptop aan met een besturingssysteem. In de meeste gevallen is dit de nieuwste versie van Windows. Ook is het tegenwoordig vaak zo dat de laptops die je koopt al vooraf geheel geïnstalleerd zijn. Je krijgt de cd's van het besturingssysteem erbij, maar je hoeft eigenlijk alleen maar je laptop aan te zetten om ermee te kunnen werken. Je betaalt in al deze gevallen niet alleen voor de laptop, maar ook voor het besturingssysteem.

Zelf installeren of onderdelen gebruiken

Als je zelf al een besturingssysteem op cd hebt, bijvoorbeeld van een vorige laptop, dan kun je besluiten een laptop zonder besturingssysteem te kopen. Het voordeel hiervan is dat je bespaart op het geld wat je normaal aan het besturingssysteem zou uitgeven. Het enige wat je nu zelf doet is het besturingssysteem installeren. Een tweede reden voor een laptop zonder besturingssysteem, zoals ook eerder genoemd, is het willen hebben van de onderdelen van een nieuwe laptop. Deze zou je bijvoorbeeld goedkoop kunnen krijgen en in een oude laptop zetten.

Waar te koop?

Op internet vind je diverse websites waarop laptops zonder besturingssysteem worden aangeboden. Zo heeft laptopplus een lijst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019