Excite

Laptops met Intel Core Duo processor

De processor wordt ook wel beschouwd als het rekencentrum van je laptop. Alle handelingen die jij op de computer verricht, worden eerst berekend door de processor. Als je veel van je computer eist, zul je ook een goede processor willen.

Er zijn verschillende factoren die de snelheid van een processor bepalen. Allereerst is dat natuurlijk de kloksnelheid die in Mhz of zoals tegenwoordig veel in Ghz wordt aangeduid. Maar het is niet alleen deze kloksnelheid die de snelheid bepaalt. Ook het cache geheugen, L1 of L2, speelt een rol. Daarnaast kun je kijken naar de instructies per clocktik. Omdat een processor meerdere instructies tegelijk kan uitvoeren is het belangrijk om te kijken naar de instructies per clocktick. Zo heeft een Intel Pentium processor wel een hoge kloksnelheid, maar kunnen ze per seconde minder instructies uitvoeren dan een andere processor.

Laptops met Intel Core Duo processor hebben een zogenaamde dubbelekern-processor. Het was de eerste processor in zijn soort met een laag energieverbruik. Intel Core Duo gebruikt twee kernen met een L2-cache en heeft daarmee verschillende voordelen. De prestaties zijn erg goed, evenals de 'prestatie per watt' verhouding. Ook verbruikt deze Core Duo processor niet meer elektriciteit.

Toch zijn er bij laptops met Intel Core Duo processor onderling nog verschillen. Als je de prestaties van de processor het belangrijkst vindt, kun je kijken naar een Intel Core Duo processor met een typenummer dat vooraf wordt gegaan door een T. Er zijn ook processors met een L en deze verbruiken minder stroom. Maar als je kijkt naar een nieuwe laptop, is de processor niet het enige waar je op moet letten. Er zijn vele factoren buiten de processor die de snelheid en prestaties van een computer beïnvloeden. Als je zeker wilt weten dat je een snelle computer koopt, kun je je het beste laten adviseren in een winkel in plaats van alleen te kijken naar de processor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018