Excite

Lekker op vakantie met je virtuele vriendin

Disclaimer: dit kan voorlopig echt alleen nog maar in Japan en de kans is groot dat dat zo blijft! Wie een fervent speler is van het spel Love Plus en ook een virtueel vriendinnetje heeft opgedaan, kan binnenkort met haar op vakantie.

Een badplaats dichtbij Tokio heeft zich toegelegd op het organiseren van vakanties voor jonge mannen die het spel spelen en die graag met hun virtuele vriendinnetjes op vakantie willen. Love Plus is een soort SIMS-spel, waarbij de hoofdrolspeler, een jongetje op de middelbare school, heel hard moet werken om zijn vriendinnetje gelukkig te maken en bij zich te houden. Op die manier raken de mannen soms zo erg betrokken bij hun vriendinnetjes, dat ze zich zelf met hun virtuele dates verloven. Vorig jaar trouwde er zelfs iemand met zijn vriendin van Love Plus!

De nieuwste versie van dit spel kwam eind juni uit en bevat onder meer een tripje. Deze trip is ontwikkeld in samenwerking met Atami, het mooie badplaatsje. In de badplaats zijn 13 locaties te vinden met barcodes, waarmee de virtuele vriendin opgeroepen kan worden. Tijdens deze ‘vakantie’ dragen de meiden andere kleding dan normaal gesproken. Een hotel heeft zelfs een barcode in de kamers geplaatst, waar de mannen hun vriendin in een soort zomerkimono kunnen zien.

Voor het badplaatsje is dit in ieder geval goed nieuws, want het is sinds de jaren ’90 al niet zo goed meer gegaan met Atami. Voor het eerst sinds jaren beleeft de economie hier weer een opleving.

Afbeelding: Flickr account Yuukichi Ikeda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020