Excite

Lelijkheidsmeter van iPhone kijkt hoe lelijk je bent

Voor minder dan een euro willen weten hoe lelijk (of knap) je bent? Dan kun je de Ugly Meter op je iPhone zetten. Dit programma kost nog geen euro en vertelt je binnen no time of je uiterlijk er een beetje mee door kan.

Als je de applicatie gaat gebruiken, moet je eerst een foto maken van het gezicht van degene die je wilt ‘meten’. Vervolgens analyseert het programma de contouren van het gezicht en laat het je vervolgens een score zien. Wees niet té blij met een hoge score, want des te hoger de score, des te lelijker je – volgens het programma – bent.

Een test laat echter zien dat je de resultaten waarschijnlijk sowieso met een korreltje zout moet nemen. Cheryl Cole, die over het algemeen toch wordt beschouwd als een mooie vrouw, scoorde een 4,2 terwijl Christina Hendricks en Dannii Minogue, ook vrouwen die menig man naast zich zou willen hebben, (bijna) een tien scoorden. Het programma wreef dit er nog even extra in door aan te geven dat ze zo lelijk waren, dat ze zelfs een glazen oog aan het huilen zouden kunnen krijgen.

Angelina Jolie scoorde met een 2 wel weer heel erg goed, maar geliefde Brad Pitt werd met een 8 als ontstellend lelijk gezien. Opvallend genoeg scoorde zelfs David Cameron nog beter dan Pitt.

De applicatie is te koop in de App Store van Apple en heeft voor de installatie 5,5MB aan vrij geheugen nodig.

Afbeelding: Ugly Meter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021