Excite

LG kondigt nieuwe ultra hd-tv's aan

  • © Getty Images
Liefhebbers van goed beeld en mooie kleuren krijgen in 2015 weer een kans om hun televisie te upgraden. LG heeft namelijk aangekondigd begin januari een nieuwe lijn met ultra hd-tv's uit te brengen. Deze nieuwe tv's bieden nieuwe beeldtechnologieën en betere kleuren. Daarnaast zouden ze er anders uitzien en hebben ze nog meer functies.

De belangrijkste verandering is echter de verbetering in beeldkwaliteit. Dit is te danken aan de Wide Color LED en quantum dot-technologie. Volgens LG wordt er hierbij gebruik gemaakt van een ander soort leds die gemaakt zijn met fosforpoeder. Hierdoor ontstaat fluorescentie. Dit zou weer zorgen voor betere kleuren, zeker in combinatie met de led's in de backlight van een tv.

Daarnaast gebruikt het bedrijf dus voor het eerst de quantum dot-technologie, die al sinds vorig jaar door Sony gebruikt werd. Ook deze techniek zou zorgen voor een groter kleurbereik en diepere kleuren. Quantum dots zijn hele kleine nanokristallen die als het ware gekleurd oplichten op het moment dat er licht op schijnt.

Alle nieuwe LG tv's hebben een resolutie van 3840x2160 pixels. Daarnaast zouden de kijkhoeken beter zijn en zorgt de True Black Control-techniek voor betere zwartwaarden. LG gaat zich in het komende jaar ook bezig houden met oled-tv's, maar heeft daar nog geen concrete uitspraken over gedaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021