Excite

Liedjes opnemen en bewerken op internet!

Liedjes opnemen op internet: waar je vroeger nog een meersporen bandrecorder voor nodig had, kan je nu online- gratis! Het digitale tijdperk houdt bovendien in dat je niet eens meer alles zelf hoeft te spelen. Je kan gewoon met je favoriete liedjes meezingen.

Hoe je er aan begint: Zorg dat je een microfoon in de buurt hebt liggen. Eerst maak je een account aan op Pure Solo. Vervolgens moet je een plugin voor je browser installeren. Het is zelfs mogelijk bladmuziek of tabs weer te geven. Een aantal van deze opties is niet gratis. Om vervolgens je zelfgemaakt nummer te downloaden, druk je op downloaden. Wat ook kan, is een ringtone er van maken of het geheel naar een vriend sturen over bijvoorbeeld facebook.

Meer mogelijkheden om te mixen, maar minder opties voor ondersteuning heb je op Myna. De interface van deze website doet denken aan professionelere pakketten als audacity of cakewalk. Alles werkt heel gebruiksvriendelijk: met klikken en slepen kan je een aardig nummer maken. Zelf zingen kan en als het niet helemaal klinkt zoals je wil, kan je er nog altijd de hopen ingebouwde effecten op loslaten.

Niet zo'n zin in zingen? Als je gewoon met een deuntje in je hoofd zit, kan je ook gewoon Kiss Tunes gebruiken. Met je toetsenbord kan je componeren. De virtuele instrumenten die je kan gebruiken zijn: elektrische piano, akoestische gitaar en concertpiano. Ook deze site kan zonder registratie en gratis gebruikt worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Dannielle Blue

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020