Excite

Ligt er geld op je te wachten?

Maar liefst 30 miljoen ligt er in het Nederlandse ministerie van Financiën opgeslagen. Al dat geld behoort toe aan mensen die niet eens weten dat het van hen is. Dat kan komen door een erfenis waarvan de begunstigde niet op de hoogte is, of bijvoorbeeld door een faillissement waarbij eigendommen verkocht zijn en geld opgebracht hebben. Advocaten en notarissen vinden soms de juiste persoon niet, waardoor de aanzienlijke sommen bij de Staat in bewaring worden gegeven. Het geld wordt daar dan 20 jaar bewaard, als er dan nog niemand komt om het op te eisen, verdwijnt het in de schatkist.

Het zou dus kunnen dat jij recht hebt op een deel van dat geld. Het ministerie van Financiën wil in elk geval van de enorme som af, kennelijk ligt het in de weg. Daarom hebben ze een nieuwe site gemaakt, waarop je gewoon je naam kan intypen. Dan weet je meteen of je recht hebt op een bepaald bedrag en hoeveel dit dan is.

Op het moment van schrijven is de nieuwe site stevig overbelast. Daarom kan je de komende dagen beter nog even geduld hebben. Probeer je je naam volgende week nogmaals in te geven op de website van het ministerie, dan krijg je meteen resultaat.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020