Excite

LinkedIn 10 miljard waard

LinkedIn naar de markt brengen lijkt tot nu toe een slim idee te zijn geweest. De aandelen werden donderdag voor het eerst verhandeld en de waarde ervan is hierdoor explosief gestegen.

De aandelen werden bij de beursgang voor 45 dollar aangeboden, maar stonden bij de beursopening op donderdag al op 83 dollar. Na een paar uur bereikte de aandelen zelfs een waarde van 122 dollar. Daarna zakte het weer iets terug en kon de handelsdag gesloten worden met een respectabele 105 dollar, ruim twee keer zoveel als de startkoers.

Deze explosieve stijging zorgde ervoor dat LinkedIn in één klap ongeveer 10 miljard dollar waard werd. Met de beursgang werd 350 miljoen dollar binnengehaald. Wel is het misschien nog iets te vroeg om te juichen, want deze opvallende stijging doet ook denken aan de stijgingen in de internetbubbel tegen het einde van de jaren negentig. Toen stegen bedrijven ook supersnel in waarde, om daarna ongeveer even hard weer onderuit te zakken.

LinkedIn is een zakelijke netwerksite met meer dan 100 miljoen leden. De leden kunnen contact met elkaar onderhouden en hun netwerken met elkaar delen. De omzet van het bedrijf werd vorig jaar vastgesteld op 243,1 miljoen dollar. De winst bleef steken op 3,4 miljoen dollar. Binnenkort zullen waarschijnlijk ook Facebook en Twitter zich melden op de beurs.

Afbeelding: Flickr account mariosundar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020