Excite

LinkedIn gaat experimenteren in Nederland

Het barst online van de sociale netwerksites. Hyves is in Nederland erg groot, maar ook Facebook is in aantocht. Er is ook nog een derde grote site waar veel Nederlanders lid van zijn en dat is LinkedIn. Een professionele netwerksite, zo kun je LinkedIn het beste omschrijven. Een soort zakelijke Hyves. In Nederland zijn 1,7 miljoen gebruikers van LinkedIn en tweederde van de hogeropgeleide Nederlanders maakt gebruik van LinkedIn. Dat zijn er zoveel, dat LinkedIn besloten heeft om van Nederland een proeftuin te maken.

Het Amerikaanse bedrijf is zeer enthousiast over de Nederlandse gebruikers van LinkedIn. Men gaat een kantoor openen in Nederland, om het gebruik van LinkedIn nog meer te stimuleren. Hoe meer professionals een profiel opzetten en onderhouden, hoe beter dat is voor het bedrijf. Maar ook hoe beter dat is voor het netwerk van al die deelnemers. LinkedIn heeft overigens een goed idee waarom de professionele netwerksite zo populair is in Nederland. Nederlanders zijn bekend met sociale media als Hyves, zijn zeer ondernemend en internationaal gericht. Op al die vlakken biedt LinkedIn een positieve bijdrage.

Inmiddels is LinkedIn gestart met het geven van trainingen. Er zullen er dit jaar zo'n twintig plaats vinden door heel Nederland. Experts geven dan workshops over het gebruik van sociale media als LinkedIn en hoe je er nog meer uit kunt halen. Op de eerste LinkedIn-training in Amsterdam kwamen al zo'n 160 enthousiaste gebruikers af. De trainingen werken twee kanten op. Gebruikers leren meer over LinkedIn en het bedrijf leert meer over wat gebruikers willen. Zo wordt iedereen er uiteindelijk beter van en dat is het doel van netwerksites als LinkedIn.

Nog geen profiel op LinkedIn? Hier kun je je gratis aanmelden!

Afbeelding: LinkedIn.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020