Excite

LinkedIn krijgt sollicteerknop

Waar Facebook dé manier is om contact te houden met je vrienden, is LinkedIn uitstekend geschikt om datzelfde te doen met je collega’s en (toekomstige) werkgevers. De sociale netwerksite heeft het nog gemakkelijker gemaakt om te solliciteren door een speciaal daarvoor bedoelde knop in het leven te roepen.

De knop ‘Apply’ lijkt een beetje op de ‘Delen’ knop van Facebook. Een bedrijf kan de knop in de eigen website integreren, het liefst natuurlijk bij een vacature. Daarnaast werkt LinkedIn samen met een aantal rekruteringsbedrijven.

Door op de knop te drukken deel je direct je profiel met je potentiële werkgever. Wel krijg je nog de mogelijkheid om nog wat aanpassingen te doen. Handig, want die hoef je dan niet apart in je sollicitatiebrief te schrijven. Daarnaast krijgt de werkgever te zien of er mogelijk nog contacten van jou bij zijn bedrijf werken. Dit kan in je voordeel werken. Of in je nadeel natuurlijk, als je niet op goede voet staat met die contacten.

Ook krijgt LinkedIn een extra tabblad, waarin jij precies kunt zien waar je op hebt gesolliciteerd. Gemak dient dus de mens: je hoeft geen ellenlange sollicitatieformulieren meer in te vullen en hebt automatisch overzicht over de banen waarop je hebt gereageerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020