Excite

LinkedIn wil pas afgestudeerden helpen op zoek naar werk

Als pas afgestudeerde student is het in het huidige economische klimaat niet gemakkelijk werk te vinden. Een gat in de markt, dachten ze bij het meest gebruikte professionele netwerk LinkedIn. Met LinkedIn kan je voor jezelf een profiel aanmaken waarop je je vermeldt waar je gestudeerd hebt, waar je gewerkt hebt en waar je goed in bent. Een soort online CV dus.

Vervolgens ga je op zoek naar mensen die je kent en met wie je wil linken. Dat lijkt dan weer meer op Hyves. Dat kan door het importeren van je adressenboek, via groepen en via al bestaande contacten.  Via die mensen kom je automatisch in verbinding met hun connecties. Ook kan je collegas aanraden of zelf aangeraden worden, wat erg goed staat op je profiel.

Het aanbod voor pas afgestudeerden bestaat uit een speciale groep waarin LinkedIn interessante discussies en jobaanbiedingen belooft. Ook kan je voor drie maanden een zakenaccount krijgen waardoor bijvoorbeeld kan zien wie er je profiel heeft bekeken. Hiervoor heb je wel een e-mailadres met extensie EDU nodig.

Het voordeel van LinkedIn is dat je profiel normaalgezien goed scoort in de zoekresultaten van Google. Als iemand je naam dus intypt, krijgt hij eerst je online CV op LinkedIn te zien. Het speciale aanbod voor pas afgestudeerden zal zijn succes nog moeten bewijzen, maar in een tijd waarin werkgelegenheid miniem is, zijn alle manieren om jezelf in de schijnwerpers te zetten zeker te overwegen.

Link bij het artikel: LinkedIn Grads

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020