Excite

Live verkeersinformatie in Google Maps

In Amerika konden ze al langer van de functionaliteit genieten, maar nu is ook in Nederland verkeersinformatie te vinden in Google Maps. Zo kun je precies zien waar het druk is op de weg, en je route wordt automatisch aangepast.

In grote stedelijke gebieden in Amerika was het al langer mogelijk om de verkeerssituatie te zien in Google Maps. Vanaf deze week kan dat ook in dertien Europese landen. Stroomt het verkeer mooi door, dan wordt dat getoond met een groen lijntje. Verkeer dat vaststaat wordt aangegeven met een rood lijntje. Mocht de verkeerssituatie invloed hebben op de reistijd, dan kijkt Google Maps automatisch of er een snellere route te berekenen is.

Overigens is de functie alleen beschikbaar op snelwegen en op wegen in grotere steden zoals Amsterdam en Groningen. De verkeersinformatie wordt om de vijf tot tien minuten bijgewerkt. Verder is het ook mogelijk om de verwachte verkeersdrukte te bekijken zodat de reis er op aan te passen is.

De verkeersinformatie is als een zogenaamde ‘layer’ over het kaartmateriaal te leggen. De verkeersinformatie is niet alleen op te vragen op de website van Google Maps, maar is ook beschikbaar op smartphones en kan gebruikt worden in Google Navigation.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019