Excite

Maak een visueel dagboek van je leven met ROOM for thought

Eind 2012 bedacht creatief bureau Studio Room een app waarbij je iedere dag een oproep zou krijgen om een spontane foto te schieten. Nu zijn we iets meer dan een jaar verder en is ROOM for thought een groot succes, een echte must have voor de visueel ingestelde smartphonegebruiker.

365 dagen per jaar een pic your moment

De app geeft 365 dagen per jaar een signaal af om spontaan een foto te maken. Het ‘pic your moment’ bericht geeft je via een animatie tien seconden de tijd om je moment vast te leggen. De timing wordt door de app bepaalt en komt dus bijna altijd onverwacht waardoor je onvoorbereid een foto maakt. Op deze wijze creëer je je eigen spontane fotodagboek.

Het doorbreken van dagelijkse gewoonten

ROOM for thought is ook vooral bedoelt om smartphonegebruikers even uit hun dagelijkse bezigheid te halen, dat tegenwoordig steeds meer bestaat uit het druk checken en gebruiken van email, Facebook, Twitter etc.

Een realistische weergave van je leven

Bovendien worden de momenten die zo gewoon en alledaags lijken vastgelegd en gaan daardoor niet verloren. Je krijgt op die manier een redelijk realistische weergave van je dagelijkse leven met fotogenieke en minder fotogenieke kiekjes. Allemaal evenveel onderdeel van verhaal. Hiermee is het een soort reactie op alle geregisseerde foto’s die we tegenwoordig maar al te graag met onze telefoons en tablets maken.

Voor elke dag een andere animatie

Overigens worden de animaties die bij de ‘pic your moment’ berichten worden vertoond ook door Studio ROOM gemaakt. Voor elke dag is er weer een andere animatie. De app is gratis beschikbaar voor Iphone en Android.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020