Excite

Maak je eigen muziek op de computer

Muziek maken met computerhulp is hot. De laatste twintig jaar domineert muziek gemaakt op de computer de hitlijsten. Trance, Dubstep en Hip Hop leunen zwaar op digitale beats die nooit een echt instrument van dichtbij hebben gezien. Als je wilt werken aan een eigen digitale symfonie, dan is er nu de website Audiotool.com.

Voor consumenten zijn er al jaren programma’s op de markt die je de mogelijkheid bieden om vanuit de luie stoel een muziekstuk in elkaar te schroeven. Pakketten zoals Fruityloops Studio zijn met €200 wel aan de dure kant, zeker als je alleen even wilt spelen.

Audiotool.com is daarentegen gratisen biedt (bijna) dezelfde mogelijkheden. De website, gebouwd in Flash, laat je mengpanelen, synthesizers en samples naar hartenlust gebruiken. Alles wordt gepresenteerd in een overzichtelijk schema van apparaten. Kom je er niet uit, dan is er altijd nog de uitgebreide handleiding.

Naast het maken van muziek kun je met Audiotool.com ook heel makkelijk muziek delen. Je kunt daarnaast door middel van het license systeem zelf bepalen of je wilt dat anderen jouw muziek kunnen remixen.

Ben je klaar met je opus magnus, dan is het bestand in een formaat naar keuze te downloaden. Ook het artwork voor je Cd-hoes is snel gemaakt, met de Snapshot functie die gebruik maakt van je webcam.

Afbeelding: Flickr, gebruiker hobnox

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020