Excite

Maak je stamboom online

Altijd al willen weten hoe je stamboom er uit ziet? Ben je op zoek naar de naam van die oudoom maar kan je er echt niet meer opkomen? Vroeger was er dure software nodig om dit soort zaken in kaart te brengen maar daar is nu verandering in gekomen met verwant.nl

Deze gratis website biedt een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier aan om een stamboom aan te maken. Wat opvalt bij het inschrijven, is dat bepaalde domeinen niet geaccepteerd worden. Je gebruikt dus best je gmail, gratis excite, hotmail of yahoo adres. Van zodra je jouw naam en e-mailadres hebt ingevuld, kan je beginnen met je ouders, broers en zussen toe te voegen. Als je hun e-mailadres ook meteen meegeeft, kunnen zij gecontacteerd worden voor verdere aanvulling van de stamboom. De site biedt een mogelijkheid foto's toe te voegen, zodat iedereen meteen een gezicht krijgt.

Stel nu dat je plots een leuke oom ziet opdoemen die je al een tijdje niet meer hebt gesproken, dan kan je hem gelijk een berichtje sturen. Weet je niet meer precies waar hij woont, klik dan op kaarten, misschien heeft hij zijn woonplaats wel ingevuld.

Werk je liever buiten het internet om, dat kan ook, je drukt gewoon op Home Edition. Op die manier heb je ook meteen een backup. De site laat weten dat buiten de mensen die jij uitnodigt, niemand je stamboom kan komen bekijken.

Conclusie: Het is een leuk idee en de site komt bijzonder nuttig over. Mensen die erg ongerust zijn over hun privacy, zullen hier ver vandaan blijven en dat is meteen ook een minpuntje in het concept: als iemand weigert zijn gegevens toe te voegen loopt het proces spaak. Verder is het helpgedeelte van de site niet vertaald, je wordt automatisch doorgelust naar de Engelse site Dynastree.com. Dit zijn echter maar details en doen geen afbreuk aan deze duidelijke en nuttige website die zeker een bezoekje loont!

Afbeelding: verwant.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020