Excite

Maffia oppakken doe je met Facebook

Sociale media als Twitter, Hyves en Facebook zijn natuurlijk uitermate geschikt om mensen in de gaten te houden. Dat weet iedereen. De meeste mensen houden een profiel aan op die sites, puur om hun exen in de gaten te houden. Dat is fijn, dat je kan zien met wie ze krabbelen, welke foto's er verschijnen en wat er die dag gedaan wordt. Iedereen kan zich een detective wanen met profielsites, als er weer wat gevoelige informatie wordt gepubliceerd. Maar ook de politie heeft de sites inmiddels ontdekt. En dat heeft steeds grotere gevolgen.

Ken je Pasquale Manfredi? Nee? Dat is maar goed ook, want als je die kent, heb je de verkeerde vrienden. Het is een van de meest gevreesde maffiabazen van Italië. Kijk, ben je de meeste gevreesde maffiabaas van Staphorst of Oss, dan maakt dat niet veel indruk. Maar dit is Italië. Manfredi is het type dat zichzelf identificeerde met Tony Montana uit Scarface. En terecht, want ze hadden tweeling kunnen zijn. Hoe dan ook, die Manfredi is onlangs gearresteerd in de kustplaats Crotone, in de zool van Italië. De 33-jarige maffiabaas werd gezocht voor moord, afpersing en wapenhandel. Niet echt een lieverdje dus.

De achilleshiel van Manfredi was zijn Facebook-account. Want ook een maffiabaas heeft vrienden, wil gekrabbeld worden en speelt misschien wel het maffia-spel dat op Facebook zo populair is. Waarom niet? Nu logde Manfredi vanuit zijn schuilplaats in op Facebook via een mobiele telefoon. En dat is dom. Want via deze mobiele internetverbinding kwam de Italiaanse politie er achter waar de beruchte gangster zich bevond. In Crotone, dus. Hij kon dan ook zonder al te veel moeite ingerekend worden. Hij bood nog wat weerstand en probeerde te vluchten via het dak van zijn huis, maar Facebook is hem fataal geworden.

Afbeelding: Flickr, pieterjanviaene, dit is overigens niet Manfredi...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020