Excite

Mailtje naar de verkeerde persoon gestuurd?

Al eens een mailtje verstuurd waarvan je meteen spijt had? Gmail lost het voor je op: als je de annuleren-functie inschakelt in Gmail Labs (het groene proefbuisje rechts bovenin je gmail) kan je je mailtje een paar seconden na het versturen nog tegenhouden. Je correspondent merkt niet eens dat je hem een mailtje had verstuurd.

Dat werkt natuurlijk niet de dag na het versturen van de e-mail. Je krijgt maar een paar seconden. Vijf om precies te zijn. Dat kan gemakkelijk zijn als je een bestand vergeten hebt bij te voegen of je er net te laat aan denkt dat het de verjaardag was van de persoon die je net mailde. Of erger: als je een bericht stuurt naar de verkeerde persoon, bijvoorbeeld omdat ze dezelfde voornaam hebben.

Het werkt zo: als je op Versturen drukt, krijg je nu in het gele kadertje "Uw bericht is verzonden" een link erbij. Met die link "Annuleren" houd je je mailtje nog eventjes bij je zodat je de vergeten wijziging alsnog kan aanbrengen. Op dit moment is het knopje nog best onopvallend en is er nog geen mogelijkheid om deze tijd uit te breiden naar bijvoorbeeld 30 seconden, wat volgens ons veel nuttiger zou zijn, maar deze nieuwe functie kan in sommige gevallen je leven redden!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2017