Excite

Mannen negeren GPS vaker dan vrouwen

GPS-navigatie in de auto is superhandig. Niet meer rommelen met kaarten en ruzie over wie die kaart verkeerd leest. Maar soms geeft die olijke TomTom toch nog verkeerde aanwijzingen. Uit onderzoek blijkt dat mannen beter zijn in het negeren van die foute raad.

Van mannen wordt gezegd dat ze beter kunnen autorijden en kaart kunnen lezen. Of dat waar is blijft de vraag, maar mannen zullen wel sneller hun GPS-navigatie negeren als ze denken dat er een snellere of betere route is. Uit Brits onderzoek blijkt dat acht op de tien automobilisten wel eens verkeerde aanwijzingen van hun satellietnavigatie krijgen. Daarvan zegt 83 procent van de mannen vervolgens te rebelleren tegenover slechts 74 procent van de vrouwen. Ook blijkt uit het onderzoek dat ruzie over de route zelfs zonder kaart nog wel lukt. Ruim de helft van de ondervraagde automobilisten heeft wel eens bonje gehad met een passagier over de TomTom.

Overigens kunnen verkeerde aanwijzingen voor behoorlijk wat ellende zorgen. Zo moest de gemeente Vale of Glamorgan in Wales bordjes langs de weg zetten waarop truckers werd gevraagd om hun GPS te negeren. Vrachtwagenchauffeurs reden keer op keer door de gemeente, op aanraden van hun navigatiesysteem. De weggetjes in de dorpen waren echter zo smal dat er voortdurend trucks klem kwamen te zitten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mroachk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019